Rechtsbibliotheek en dossieranalyse · Oostenrijk · België · Europese Unie
LAWxPERT Aanmelden Gratis account

S.L. 451.3 · Recognition Of Professional (S.L. 451.3)

S.L. 451.3 Art. 30Common training test.

PART III

Van krachtOfficiële tekst

(1) For the purpose of this regulation, a "common training test" means a standardised aptitude test available across participating Member States and reserved to holders of a particular professional qualification. Passing such a test in a Member State shall entitle the holder of a particular professional qualification to pursue the profession in Malta under the same conditions as the holders of professional qualifications in Malta.

(2) In the event that the European Commission establishes a common training test for a given profession by means of a delegated act adopted in accordance with Directive 2005/36/EC, the designated authority responsible for that profession shall be exempted from the obligation of organising the common training test in Malta and from the obligation of granting automatic recognition to professionals who have passed the common training test if one of the following conditions is fulfilled:

(a) the profession concerned is not regulated in Malta;

(b) the contents of the common training test will not sufficiently mitigate serious risks for public health or the safety of the service recipients, which are relevant in Malta;

(c) the contents of the common training test would render access to the profession significantly less attractive compared to national requirements.

(3) The relevant designated authority shall, within six months of the entry into force of the delegated act referred to in sub-regulation (2), notify to the Commission and to the other Member States:

(a) the available capacity for organising such tests; or

(b) any use of the exemption referred to in sub-regulation (2), along with the justification of which conditions under that sub-regulation were fulfilled. In the event that the Commission requests further clarification, the designated authority shall reply within three months of any such request.

Wijzigingsgeschiedenis
  • Amended by L.N. 270 of 2016